Dec 31, 2012

May Allah bless you , happy new year 2013


Hi there :)
macam biassa hari nih dah 31 dec 2012 . hari terakhir untuk tahun 2012 . Hari terakhir untuk aku jadi muda . New year umur aku dah cecah 20 tahun . tak ke tua tu ?
dan aku percaya juga ada ramai yang update pasal celebrate korang punya Tahun baru gitu
tapi tahun ni aku rancang nak pergi 1 tempat ni dengan family tapi ada hal yang tak dapat dielakkan untuk celebrate .
Kita sebagai hambaNya hanya mampu merancang right ? xD

so #HappyNewYear2012 , May Allah bless you all

Banyak hal yang berlaku tahun ni , Ada sedih Ada bahagia
Tapi aku bersyukur aku masih bernafas sehingga hari ini dan hari hari yang akan datang
dan aku berharap sekiranya Ajalku sudah sampai aku akan mati dalam keadaan yang beriman .
Banyak cabaran yang aku lalui dengan keluarga aku , tanpa orang lain ambil kisah
lain orang lain ujian , aku percaya itu :)


Kami diberi kekuatan untuk menempuh semuanya , adik adik yang sangat bersemangat memberi pandangan dan nasihat . See ! They Awesome xD
Kadang tu betul juga even abah dah takde rezeki lain Allah tentukan , Allah maha adil
Biar orang nak cakap apa , dunia hanya sementara . Bercakap pandai tapi tak praktik kan ?
ada kau nampak ? ehh . Lain manusia lain perangai . Mungkin aku tidak berpurdah , tidak berjubah tapi aku Islam . aku sedang berusaha untuk lakukan yang terbaik . Jangan nak judge orang sangat okay
Thats why family are everything for me . Even gaduh , kami akan bersatu kembali xD
Bila orang tak suka kita , keluarga akan faham kita . Aku bersyukur sangat ada mama dan adik adik yang super duper awesome . Perangai macam taiko , geng kak yong bagai . tapi Kami baik hati . haha . Tak lupa juga kepada kawanku yang sangat friendly and caring . I love you allsss:)

Mama selalu pesan , Even orang buat jahat dengan kita  , tak suka kita , merendahkan kita . Jangan kita balas . Allah tak suka . Abah juga tak suka kalau kita menyusahkan orang lain . Ingat tu ! Awak awak semua anak yatim , Kesian abah dekat kubur . awak buat dosa . arwah abah yang dapat . If korang sayang abah buat apa yang Allah suruh , cegah apa yang Allah larang .

Itu saja . Aku harap Tahun baru 2013 ni aku dapat jadi yang terbaik supaya dapat membahagiakan orang lain dan keluarga . Aku nak jadi orang yang berguna dan berbakti kepada keluarga .
Amin Ya Rabbal a'lamiin

Assalamualaikum  <3

XOXO S xD




Thank You for reading , Do coment and follow :) ♥ Eleena Zakaria

4 comments:

  1. kite tinggalkan 2012 dgn melupakan kebaikan yg tlah kita lakukan kepada orang..dan kenang kebaikan orang terhadap kite..

    hepi new year!
    Greetings from Blog Annur Syuhadah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya InsyaAllah . Semua inginkan yang terbaik xD

      Delete
  2. selamat tahun baru :)
    done flw..jmput ke blog sy n flw skali..
    http://mimque.blogspot.com

    ReplyDelete